PEAT in metode duhovne Tehnologije- individualno ali skupinsko

Metode spiritualne Tehnologije- Z.M. Slavinski: PEAT, DP4, Transcendent, Intenziv Gnoze, Aspektika, Sunjata, Memento, Ekskalibur...

     PEAT         seminar PEAT - 22.09. in 23.09.2018 v Ljubljani

PEAT ( Primordialna Energetska Aktivacija in Transcendenca) je tehnika/metoda/, ki se je razvila iz akunpunkture, kineziologije, pranayame in različnih meridianskih in energetskih metod. V tej metodi so čudežno združena prastara znanja o človeku, ki izhajajo iz vzhodnega in zahodnega sveta, ki so sedaj združena v zaključen sistem. Najnovejša dognanja kvantne fizike in mehanike pa samo nadgrajujejo ta spoznanja in jih naredijo univerzalne, ter praktično uporabne za sodobnega človeka. 

PEAT temelji na prepričanju, da je vzrok za vse čustvene in psihološke težave in bolezni, motnja v človekovem energijskem polju, zato z odpravo energijske motnje izginejo tudi čustvene in psihične težave. Samo metodo je leta 1999 razvil Živorad Mihajlović Slavinski. PEAT kot živ sistem se je z leti stalno nadgrajeval in izpopolnjeval.

Sam proces je hiter, enostaven in učinkovit. Posameznik ne potrebuje nobenega predznanja ali vedenja o sami metodi. Vse kar se zahteva je, da posameznik občuti problem in da ima željo, da se reši  svojega problema.

V Peat-u uporabljamo formulo "Antagonistične motivacije", ki izhaja iz sprejemanja problema, sprejemanja sebe (kljub problemu) in ljubeznijo do sebe, tako, da se nevtralizira nezavedna samo sabotaža ( nekateri ljudje si želijo rešiti problem, a del njih jih ustavlja in jim preprečuje rešitev). V samem procesu PEAT-a oseba v zavesti "drži" problem, skupaj z občutki, mislimi, telesnimi senzacijami in z nežnim dotikanjem posameznih točk na telesu po točnem vrstnem redu sledi popolna nevtralizacija neprijetnih stanj v zavesti in telesu. Z vživljanjem v problem, pritiskanjem točno določenih točk na telesu in globokim vdihom, se spreminjajo energetski tokovi v telesu in auri (meridijani se odpirajo in po njih se začne energija harmonično pretakati) in problemi ter blokade se na ta način nevtralizirajo in avtomatsko se vzpostavlja optimalen pretok energije. Na ta način avtomatsko ustvarjamo prostor za ustvarjanje željenih in pozitivnih stanj. Celo težki in dolgotrajni problemi  izginejo v 30 minutah.

Peat odpravlja vse vrste čustvenih težav in negativnih odzivov, odpravlja fobije in strahove, odvisnosti vseh vrst, razrešuje družinske, ljubezenske in poslovne težave, odpravlja težave z denarjem in  občutke manjvrednosti, pomaga pri alergijah in fizičnih bolečinah, izboljša koncentracijo in pomaga pri učenju, olajša žalovanje za najbližjimi, odličen je pri odstranjevanju alergij, nevtralizira strah pred smrtjo, omogoča duhovne izkušnje...Težko je našteti vsa področja pri katerih nam Peat pomaga.

 

PEAT se je kot izjemno učinkovito orodje pokazal tudi pri delu s športniki ( vrhunskimi in amaterskimi), saj z njim presegamo svoje čustvene in mentalne omejitve, najrazličnejše pritiske in ostale elemente, ki vplivajo na  rezultate in preprečujejo najboljši možen rezultat, ko je le ta najbolj potreben in najbolj pričakovan. Z njim pridemo v "vrhunsko mentalno formo", ki nam omogoča doseganje svojega maksimuma.

Posebno pa velja omeniti, da z višjim nivojem procesiranja (globinski Peat)  odkrijemo svoje prvinske polarnosti, katere je posameznik "prinesel" v ta univerzum. Mi se z njimi rodimo, so kot naša krvna skupina. Nekateri od teh polarnosti so: "Aktivno-Pasivno", "Ljubezen-Svoboda", "Mir-Napetost", "Dobro-zlo", "Sreča-Žalost"...  Mi živimo v dualnem  univerzumu. Vse kar obstaja ima svojo polarno nasprotje: dobro in zlo, moški in ženska, svetloba in tema, napredovanje in umikanje, rojstvo in smrt, jaz in drugi ljudje, itd. Vsak posameznik ima svoje osnovne polarnosti, oziroma Osebni Kodi, med katerimi igra svojo osnovno življenjsko igro. Ta igra je pri večini ljudi prisilna in nezavedna. Naše osnovne prvinske polarnosti, ki so z nami ves čas od vstopa v ta materialni univerzum, odrejajo cel spekter različnih izkušenj skozi katere potujemo skozi naša življenja. So kot naši notranji motivatorji in usmerjevalci, katere želimo ves čas uresničiti ali realizirati. V nekem trenutku se nam ena od teh osnovnih polarnosti  zdi pozitivna ( želimo si jo doseči), druga pa se nam zdi negativna (in se ji želimo izogniti). Naše osnovne prvinske polarnosti niso fiksne in čez nekaj časa se polarnosti obrnejo. To, kar nam je bilo prej pozitivno je sedaj negativno...in tako se zgodba nadaljuje v nedogled...Z globinskim Peat procesom nevtraliziramo in integriramo ti prvinski polarnosti.  Od takrat naprej se lahko svobodno odločamo za katerokoli izkušnjo in le te niso več podrejene  z našimi nezavednimi notranjimi procesi, ki so v večini primerov prisilni in kompulzivni. Pri integraciji prvinski polarnosti integriramo v naše bitje. Imamo svobodo za... in svobodo od...  Različne osebe imajo različne Osebne Kode, nekatere med nami pa imajo enake osebne kode. Nevtralizacija kod, oziroma prvinskih polarnosti omogoča integracijo teh Kod v vsakodnevno življenje in s tem osvoboditev človeka od te prisilne igre in rešuje njegov osnovni življenjski problem. Peat gre za razliko od ostalih metod v samo jedro problema, do najgloblje esence človeškega bitja do Plerome in Kvantnega Vakuuma, Sunjate, Velikega Neizpolnjenega iz katerega vse izhaja. Na ta način se problem rešuje na najglobljem nivoju, ne pa na površini. Istočasno pa prodre v samo duhovno osnovo človeškega bitja.

Še nekaj besed PEATU ...   

http://www.slohipnoterapija.org/peat   

                                          

Peat kot živ sistem/terapija/tehnika se je v 13 letih od njegovega nastanka stalno nadgrajeval in izpopolnjeval. Plod tega je tudi nova knjiga- Peat-Noutevi, ki jo je Živorad Mihajlović Slavinski izdal leta 2011 in v katerem so podrobno opisane vse izboljšave same tehnike in novi pristopi pri kreativnem procesiranju, ki so se v praksi pokazale za zelo učinkovite. Vse izboljšave in nadgradnje same metode so seveda vključene tudi v samo praktično delo s Peatom, tako individualno ali skupinskoKnjigo "Peat-Novi putevi" je mogoče dobiti na samem seminarju ali pri osebnem obisku.Od svojega nastanka te izjemne metode je svoje Osnovne Polarnosti nevtraliziralo (integriralo) več kot 3500 posameznikov, ki so se na ta način osvobodili najbolj temeljnega, nezavednega in najglobljega problema v svojem življenju. Spremembe, ki smo jim bili priča pri teh ljudeh so bile globoke in vsebinske. Vsak od nas ima danes možnost, da integrira svoje Osnovne Polarnosti in s tem pospeši svoj duhovni razvoj in s tem pripomore k dvigu kolektivne zavesti na našem planetu. 

 
PEAT metoda je bila zelo uspešno predstavljena in sprejeta leta 2009 na mednarodnem kongresu psihoterapije v Pekingu, na Kitajskem. Živorad Mihajlović Slavinski je bil gost tudi na lokalni televiziji v Vojvodini, kjer je predstavil svoje metode, predvsem pa metodo PEAT. Lahko si ogledate ta zanimiv video v srbskem jeziku... 
http://media.rtv.rs/sr_lat/kosmos/1149
 

Peat ima več različnih nivojev in stopenj. Glede na težavo in cilj, ki ga ima posameznik se posamezni nivo procesiranja prilagodi posamezniku. Trenutno obstajajo naslednji nivoji:  

Bazični Peat (novejša zamenjava za t.i. plitki  peat- z njim rešujemo telesne težave, trenutne in kronične težave...)

Globinski Peat (z njim rešujemo najtrdovratnejše probleme in pridemo do prvinskih polarnosti- naših Osebnih Kod in jih na ta način integriramo)

DIP - Direct Integration Peat- Peat Direktne Integracije ( integracija polaritet je v tem procesu še lažje dosegljiva, kot pri običajnem Globokem Peatu)

DP-2 ( DP2- z njim zelo  dobro delamo s t.i. preveč "intelektualnimi" posamezniki  )

DP-3 (  DP3- z njim  namensko integriramo katerikoli par polaritet želimo)

DP-4 ( DP4- to je najaktualnejši, zadnji nivo Peata s katerim lahko integriramo posamezni par polaritet po želji, zelo primeren je za ustvarjanje željenih identitet (uspešna oseba, kreativna oseba, neodvisna oseba, srečna oseba...) in za kreiranje željenih stanj). V praksi se se pokazali odlični rezultati pri vseh vrstah fobij, v družinski terapiji, slabih medsebojnih odnosih, pomanjkanju samozavesti in boljši koncentraciji. V kombinaciji z drugimi metodami se odlično uporablja pri zdravljenju vseh vrst bolezni. 

Unification Proces ja najnovejši preboj v spiritualni tehnologiji. Gre za čiščenje (nevtralizacijo) preteklosti in prihodnosti in polno bivanje v sedanjem trenutku. Namen tega procesa je, da neko našo neprijetno izkušnjo, občutek ali dogajanje popolno nevtralizira (vsi elementi) od naše najzgodnejše podobne izkušnje, ki se je spomnimo do zadnje podobne izkušnje, na tem mestu pa ostane samo sedanji trenutek, ki se širi v vse smeri, na kratko-brisanje preteklosti in prihodnosti in spajanje v vseprisotno bivanje v sedanjosti.

S tem procesom se "brišejo" vsi elementi na naši časovni stezi in vse kar ostane je praznina, sedanji trenutek. Tisti, ki so že prakticirali podobne metode morebiti poznajo že podobno preteklo metodo, ki se ji reče PAST/ FUTURE RUNDOWN. Unification Proces je učinkovita nadgradnja te metode. Na koncu tega procesa občutimo in vemo, da sta preteklost in prihodnost samo produkt našega uma in dualistične percepcije. Po temu procesu ničesar ne bo več tako kot je bilo prej.

 Na koncu še komentar, ki je bil objavljen na forumu o spiritualni tehnologiji (preveden iz angleščine):

"Rad bi izrazil moje globoko zadovoljstvo in osupljivost nad novo metodo, ki jo je razvil Živorad letos: UP ali Unification Proces. Po mojem mnenju bi bilo boljše ime "Alfa in Omega".

Proces je bil za mene izredno hiter ( trajal je manj kot 10 minut), toda psihološko in lahko bil rekel tudi mistično je v meni pustil globoke posledice. Prvikrat v življenju sem resnično občutil in vedel, da obstaja samo sedanji trenutek. Preteklost in prihodnost sta iluzije s katerimi lahko upravljamo, če to želimo. Če se želim spomniti preteklosti-je tu. Če želim iti v prihodnost- je prav tako tu. Ko sem bil v procesu sta enostavno izginili in vse kar je ostalo- je bil sedanji trenutek. Pred nekaj dnevi sem obiska grob mojega očeta, ki je umrl pred nekaj meseci. Ko sem se usedel poleg njegovega groba, oče za mene v tistem trenutku ni obstajal. Z majhnim naporom  so se mi začeli pojavljati spomini o njemu...Ko sem zopet šel v pasivno stanje sem postal samo nevtralni opazovalec teh spominov, ničesar se me ni dotaknilo. Imel sem občutek, da se je to zgodilo nekomu drugemu, mojemu prijatelju ali nekomu s katerim nikoli nisem bil blizu...bil sem prazen, a poln obenem"...

"Čudovito, neverjetna izkušnja"!

 

 

Možno se je dogovoriti tudi za individualno procesiranje in pomoč pri različnih težavah ali individualno učenje metode PEAT.

Če želiš izkusiti samo metodo PEAT ali  se naučiti  PEAT metode za pomoč sebi ali drugim in s tem postati Procesor PEATA, me lahko kontaktiraš. 


 

Dvodnevni seminar PEATA se bo odvijal v soboto 22.09.2018 in v nedeljo 23.09.2018 v Ljubljani od 10.00 do 16.00 ure. 

Več na   http://peat.webs.com/aktualno.htm     

 

Možna je tudi organizacija različnih delavnic in seminarjev v vašem kraju.

Kraj in čas sta tako prilagojena potrebam in željam skupine.

Za vsa vprašanja in informacije me lahko kontaktirate.

 

         Za vse informacije sem vam na voljo na tel: 051/783-072 ali na:

       spiritualna.tehnologija@gmail.com

          For people living outside Slovenia it is possible to do consultation via Skype :)

 

 

http://hipnoza-slo.webs.com/

http://hipnoterapija-slo.webs.com/